Staklo

Staklo je vrlo važan faktor kod vašeg PVC i ALU prozora pa treba obratiti posebnu pažnju na izbor samog stakla kod izbora prozora. Prozori standardno dolaze sa dvostrukim ili čak trostrukim termo staklima. Uzmimo za primer dvostruko IZO staklo 4-16-4. Ovo znači da vaš prozor ima dva stakla, svako debljine 4 mm te hermetički zatvoren međuprostor od 16 mm koji može biti ispunjen suvim vazduhom ili drugim gasom. Da bi se poboljšala toplotna izolacija, u međuprostor se dodaje gas, najčešće argon.

Ako vam je potrebna bolja zvučna izolacija, to možete postići laminiranim staklom, poznatim i pod nazivom pamplex a mi smo u mogućnosti ponuditi i takve kombinacije stakala. Toje staklo koje se sastoji od dva ili više zaleepljena float stakla (float je način procesa proizvodnje stakla i 90% svjetskog ravnog stakla je float staklo) tako da je između njih providna plastična PVB (Poly Vinyl Butyral) folija. Takođe se rade i laminirana stakla gde se između staklenih površina umesto PVB foli je stavlja providna tecna smola. Još jedna prednost laminiranog stakla je ta što ako dođe do njegovog razbijanja, ono se ne raspršuje, već komadi stakla ostaju zalepljeni na foliji.

U mogućnosti smo izraditi razne oblike stakala, ugraditi ukrasne lajsne u stakleni medjuprostor, ispeskirati staklo po narudžbi kupaca.

Podprozorske daske i okapnice

PVC podprozorske daske su završni deo donjeg dela unutrašnje špaletne.PVC daske mogu biti bele, braon a po posebnim zahtevima sa teksturom drveta..

ALU Okapnice

Okapnice su glavna zaštita od prodiranja vode kroz donji deo spoljne špaletne i ispod prozora. Radimo dve vrste aluminijumskih okapnica, aluminijumske profilisane i aluminijumske limarske (pravljene od aluminijumskog plastificiranog lima.

Aluminijumski Venecijaneri

Aluminijumski venecijaneri su zaštita od sunca i pružaju osećaj privatnosti u suterenima , kancelarijama i mnogim drugim staklenim površinama. Zbog velike palete boja uklapaju se u sve vrste enterijera.

Aluminijumski Rolo I Fiksni Komarnici

Aluminijumski rolo i fiksni komarnici su zaštita od insekata, mogu se ugraditi sa prozorima i roletnama ili na već postojeću stolariju. Pravimo ih u svim bojama po RAL karti. Pored rolo komarnika radimo i fiksne komarnike kao i vrata komarnike koji se otvaraju pomoću šarki na spolja.

Aluminijumske I PVC Roletne

Aluminijumske roletne su izuzetno dugotrajne i otporne na uticaj sunca. Pored zastite od svjetlosti pruzaju dobru zvucnu i toplotnu izolaciju. Mogu se ugraditi prilikom ugradnje prozora ili naknadno.

Ograde

Proizvodimo i montiramo.

Kvalitet i garancija.